Nieuws Archief » Alle nieuwsberichten » Vollehove - Geweldadige dood van het echtpaar Vis

Geweldadige dood op het echtpaar Vis.

 

Vollehove- Het is donderdag 10 september 2009 rond half tien ’s avonds als in een woning in het Overijsselse Vollenhove de levenloze lichamen van Jurrie en Marrie Vis worden gevonden. De 63-jarige Jurrie ligt pal voor zijn stoel in een grote plas bloed. Hij heeft drie schotwonden. Zijn drie jaar jongere echtgenote Marrie is meerdere keren in haar bovenlichaam gestoken. Ook zij heeft een schotwond.

Sporen

De technische recherche doet uitgebreid onderzoek in de woning, maar vindt geen sporen van een worsteling, geen overhoop gehaalde kasten, geen moordwapen en geen sporen die erop wijzen dat er naast het echtpaar iemand anders in de woning is geweest. Alleen een handtas van Marrie met daarin twee mobiele telefoons, enkele bankpassen en een rijbewijs, is verdwenen.

In de keuken doet de recherche wel een bijzondere ontdekking die er op zou kunnen wijzen dat het stel bezoek heeft gehad. In de vensterbank ligt een gouden ring met de inscriptie ‘Brenda’. Het is voor de politie volstrekt onduidelijk van wie deze ring is en hoe hij in het huis van het echtpaar terecht is gekomen.

Verdachte

Pieter, de jongste zoon van het echtpaar, trekt meteen de aandacht van het rechercheteam. Hoewel hij verklaart dat hij de liefste ouders heeft die je maar kunt wensen, is hij door een conflict over zijn 3-jarige zoontje al twee jaar niet meer bij zijn ouders over de vloer geweest. Daarnaast is Pieter vanwege zijn gewelddadige reputatie geen onbekende van de politie. Hij komt in de politiecomputer meerdere keren voor wegens diverse geweldsdelicten.

Als Pieter wordt gehoord over de moord ontdekt de recherche meer over de slechte verstandhouding tussen Pieter en zijn ouders. Naast het conflict over zijn zoontje, zou er ook een meningsverschil lopen over geld. Pieter zou een grote som geld van zijn ouders hebben geleend en nooit hebben terugbetaald.

Seksclubs

De recherche ontdekt bovendien dat Pieter na zijn scheiding van zijn vrouw Louise een frequent bezoeker is van seksclubs. Volgens getuigen gaf hij op een avond gerust 3000 euro uit aan drank en vrouwen.

Als de rechercheurs diverse mensen uit het circuit spreken, komt de gewelddadige reputatie van Pieter opnieuw naar voren. Een prostituee verklaart dat zij een keer door Pieter is bedreigd met een pistool. Pieter heeft kennelijk dus de beschikking over een vuurwapen, zo redeneert de recherche. Iets dat hij eerder expliciet ontkende tegenover de politie.

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb